Historie

Simona Bertens-Ruffino en Erik Bertens zijn tegelijk afgestudeerd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) in december 1991. Erik Bertens is al snel daarna als Officier tandarts bij de Koninklijke Marine aan de slag gegaan. (dienstplicht verlengd met officiers opleiding).

Simona Bertens-Ruffino heeft overal in den lande en in Italie ervaring opgedaan als tandarts algemeen practicus alvorens de praktijk in 1993 in Alkmaar op te starten.

Erik Bertens is in 1993 naast algemeen practicus in Alkmaar gaan werken als docent/medewerker indicatie/polikliniek aan het ACTA. Hij was aangesloten bij de vakgroep prothetische tandheelkunde en gnathologie. In 2009 heeft Erik Bertens de afdeling Bijzondere Tandheelkunde opgestart in Het WestFriesgasthuis in Hoorn (tegenwoordig Dijklander). In 2011 werden de werkzaamheden vervolgd in het Medisch Centrum Alkmaar bij de afdeling Bijzondere Tandheelkunde. In 2013 is Erik Bertens erkend als tandarts-gnatholoog.

Tandartspraktijk Bertens-Ruffino en Bertens is dus opgericht in 1993.
In het pand aan de Waerdendelstraat werd al geruime tijd tandheelkunde bedreven. In 1972 werd de praktijk gestart door wijlen Rob van den Hoorn. De praktijk werd in 1982 door het overlijden van tandarts van den Hoorn overgedaan aan tandarts H. Hamming . H. Hamming heeft vervolgens praktijk gevoerd tot september 1993 en vervolgens heeft S.F.P Bertens-Ruffino de praktijk overgenomen.

De praktijk bestaat dus al ruim 20 jaar. Er wordt nog met evenveel enthousiasme gewerkt als 20 jaar geleden. Naast de algemene praktijk wordt er ook gewerkt in het NWZ Noord West Ziekenhuisgroep te Alkmaar op de afdeling bijzondere tandheelkunde.

Simona Bertens-Ruffino heeft sinds 1996 de deskundigheid Cosmetisch tandarts via de leerweg Nijmegen (Prof. dr. J.Roeters en dr. Niek Opdam) verkregen.